Меню Затваряне

БОЯН БОЙЧЕВ представи новата си стихосбирка „РАДОСТ ПЕЧАЛНА ДА БЪДЕШ…“

Литературен салон „Тракия“ бе домакин на премиерата на шестата стихосбирка на поета и учител в нашето училище Боян Бойчев „Радост печална да бъдеш…“.

Пред препълнената зала прозвучаха стихове в изпълнение на автора, на малката му дъщеря и на неговите ученици от литературен клуб „Абсурд“ към 93 СУ „Александър Теодоров – Балан“.

Зорница, Гергана, Никол, Цветослав и Васил от 9 „а“ клас прочетоха любими творби от новата книга и споделиха вълнуващи мисли за автора, литературата и творчеството.

От името на педагогическия колектив на 93 СУ приветствие произнесе Веска Йолдова, учител по български език и литература.

За книгата на издателство „Захарий Стоянов“ говори редакторът Иван Гранитски. Той обърна внимание на искрените и топли внушения, които излъчва творбата и я определи като едно от явленията в съвременната българска поезия.

Боян Бойчев повече от 20 години е учител по български език и литература и руски език в 93 СУ „Александър Теодоров – Балан“. Основател и ръководител на литературен клуб „Абсурд“, през който са минали много ученици, изкушени за творят с изящно перо. Поет, автор на шест стихосбирки: „Остров Баунти“, „Привикване към делника“, „Райските градини на пустинята“, „Тридесет и петият километър“, „Морски скитник“, „Радост печална да бъдеш…“. Носител е на три национални литературни награди: „Александър Вутимски“, „Николай Хайтов“ и „Иван Нивянин“. Като учител по руски два пъти е лауреат на Международната Пушкинска награда – през 2017 и 2020 година.