Меню Затваряне

Обръщение към родителите

Уважаеми родители, 

поради обявеното извънредно положение, е нужно да се предприемат спешни мерки, както в държавата, така и в образователната система. Това налага въвеждането на обучение от разстояние. Обучението ще се провежда, чрез електронната платформа „Школо“ и за целта всеки ученик трябва да има регистрация в платформата. Като алтернативен вариант, в момента създаваме  виртуални класни стаи за всеки клас в платформата на Microsoft Teams (част от Microsoft Office 365).  Могат да се използват и други платформи и социални мрежи, чрез които да се осъществява контакт между родители, ученици, учители, ръководство.

НАЧАЛЕН КУРС остават с програмата такава каквато е, но с 20 минутни часове, които ще стартират от 9.00 часа.  Няма да се провеждат само часовете по ФВС, музика, ЧК. Учителите в ЦДО ще помагат на учениците с подготовката на домашните, могат да им пускат упражнения, тестове, ще проверяват домашните работи (може да ползвате Месинджър, Вайбър, Уатсъп и т.н.) и други.                                                  

СРЕДЕН И ГОРЕН КУРС са с 30 минутни часове, които ще стартират в 8.00 часа. Със съответната програма от приложения файл.                                                                        

Образователната платформа Уча.се са пуснали видео уроците си безплатно, заради ситуацията и  всички ученици могат да видят онагледен материала.   Можете да ползвате уроците в Кан Академи, Академико (за 1 – 6 клас), а издателствата „Просвета“ и „Клет“ също пуснаха безплатно електронните си учебници и др.

Благодарим за търпението, подкрепата и съдействието, което ежедневно оказвате, както на нас учителите, така и на децата си. В този тежък за всички момент, трябва да бъдем единни, за да се преборим с проблема. Разчитаме на Вашата подкрепа в контрола и организацията на децата при провеждането на обучението от разстояние, както и при подготовката на уроци, проекти, упражнения, тестове, домашни  други за следващия ден/час.

                                                                                                               От Ръководството