Меню Затваряне

Първо и трето място на регионалния софийския етап от Националния конкурс “Бог е любов” спечелиха Елена-Александра и Анна-Мария от 6 а клас.

За 21 -ви пореден път се проведе Националният конкурс „Бог е любов”, който се организира от Министерството на образованието, младежта и науката и се осъществява с подкрепата на Регионалните управления по образование.

В конкурса „Бог е любов” децата изявяват своите дарования в областта на литературата, изобразителното и приложното изкуство. Всяка година конкурсът има наслов. Тази година християнчетата твориха, вдъхновени от патронния надслов: „Бог е любов“.
През месец април завърши първият етап от Националния конкурс, като творбите на софийските ученици бяха представени и оценени от комисия, с председател Ваня Станчева, старши експерт в РУО-София.

 Елена-Александра В. Божилова е класирана на първо място, а Анна-Мария Н. Бояджиева е на трето място на Регионалния софийски етап от Националния конкурс “Бог е любов”.

Д-р Ваня Кастрева също поздрави децата и техните учители като подчерта, че децата преподават своята любов, докосвайки се до изкуството.
От името на Регионалното управление тя раздаде грамоти на отличилите се творци, а епископ Поликарп ги поздрави с подаръци и с грамота от Софийска митрополия.

Повече четете тук: Софийска света митрополия – Награждаване на софийските победители в Националния конкурс “Бог е любов” (mitropolia-sofia.org)

Източник и автор на снимките: Софийска света митрополия