Меню Затваряне

12 „Б“ на гости в БНТ

Учениците от 12 “Б” клас на 93-то СУ “Александър Теодоров – Балан“ посетиха „Българската национална телевизия“. Те имаха възможност да разгледат основната сграда на ул. Сан Стефано 29, където се запознаха с организацията, провеждането, заснемането и излъчването на „По света и у нас“, „България в 60 секунди“ и други предавания. Бяха посрещнати от Антон Андонов от Управителния съвет на БНТ, водещият на сутрешния блок „100% будни“ Стефан А. Щерев и Десислава Францова, водещ, редактор и репортер на спортните новини.

За преживените емоции от гостуването ще ни сподели в интервю Елеонора Славова, ученичка от 12 Б клас:

– Здравей, Елеонора!

– Здравейте!

– Разкажи ни нещо повече за това как протече посещението ви в БНТ.

– Ние сме паралелка с изучаване на журналистика в училището. Под ръководството на д-р Искра Милева, бяхме гости в БНТ и мога да кажа с една дума, че беше страхотно! Посрещнаха ни много сърдечно! Антон Андонов от ръководството и актьорът Стефан А. Щерев ни обърнаха специално внимание, разказаха ни и ни показаха много интересни и важни за журналистическата професия неща. Бяхме в най-голямото студио. Там се записват част от предаванията, а и най-важното, там се осъществява централната емисия новини “По света и у нас“. Запознахме се със спортната журналистка Десислава Францова. Поговорихме с нея, обясни ни за стажантската практика в Телевизията. Разказа ни за спорта в България, на какви събития е присъствала и какъв е бил пътят й към журналистиката. Видяхме контролните зали, част от другите студиа, гардеробната, музея на БНТ и т.н.

– Звучи страхотно!

– Благодаря ти, че ни представи приятната обстановка там!

– И за край, моля, сподели, кое направи най-голямо впечатление на всички ви?

– Основното, което разбрахме е най-вече това, че за да се работи в Телевизията се изисква много отговорност, всички трябва да бъдат много добре координирани, да си помагат, да има комуникация и да бъдат един екип.

– Благодаря ти, Елеонора!