Меню Затваряне

Детска атлетика в 93-то СУ „Александър Теодоров – Балан“

Деца се докоснаха до магията на кралицата на спортовете

В продължение на два дни (23 и 25 ноември) столичното 93-то средно училище „Александър Теодоров – Балан“ за пореден път бе домакин на занимания по  „Детска атлетика“, които са по програма на Световната атлетика. Десетки деца с огромен ентусиазъм участваха в занимателни спортни игри, включващи основните лекоатлетически дисциплини.

Занятията бяха водени от представителя на Българската федерация по лека атлетика Антон Бонов и треньорите Димчо и Ивета Мицови. Димчо Мицов е един от елитните състезатели в дългите бягания у нас, в момента и треньор в спортен клуб „Юниверсал“. Любопитното е, че той е и много добър художник, има самостоятелни изложби. Ивета Мицова също бе сред най-добрите бегачки на дълги разстояния, като в последните години се отдаде на научна дейност в областта на спорта.

Проявата се проведе в салона на училището, а накрая децата получиха грамоти. Г-жа Евдокия Гергова, директор на училището, изрази своята увереност, че и занапред детска атлетика ще има на територията на 93-то СУ, а партньорските отношения с БФЛА ще се задълбочават в името на това децата да се приобщят към спорта и да го обикнат.

Това не е първият път, когато „Детска атлетика“ се провежда в 93-то СУ. Тук занятия през последните няколко години са водили сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио 2016 Мирела Демирева, най-добрата ни спринтьорка двукратната европейска шампионка (на 100 м от Хелзинки 2012 и на 200 м в зала от Мадрид 2005) Ивет Лалова и др. А през 2017 година учителите от училището се включиха и в семинар по „Детска атлетика“.